fbpx
Select Page

Hva gjør du i Vasanello?

Visste du at Vasanello er stedet i Lazio-regionen som er kjent for sine mange festivaler og feiringer? Her skjer det noe hele året. En helg i Vasanello kan inneholde alt fra feiring av blomster til en jazzfestival til en feiring av den lokale helgenen. Vasanello er dessuten et fabelaktig utgangspunkt for vandreturer og sykkelturer, og du tar deg enkelt og raskt både til Roma, Orvieto og ut til kysten.

Bli med oss på Pizzabaking

Vi lager pizzabake kurs med de best Pizzabakerne i Italia. Her blir vi med på lage pizza på ekte italiens vis. For å gjøre dette bør vi være mins 8 personer. Normalt så starter vi rundt sekstiden og lager pizzaen sammen med et glass vin og masse latter.

Hva med en sykkeltur

Det er greit å reise til Casa Etronia bare for å nyte livet og ta en sykkeltur med venner, men vi kan også arrangerer turer. Eller legge opp turer så du selv finner veien.

Vinsmaking

Det er mange flotte vingårder rundt Vasanello. Hvorfor ikke besøke
“Le Lase”, bare 5 km fra Vasanello. Her kan du smake på Laziovinene, og vær forberedt på positive overraskelser når du begynner å smake på de lokale vinene. Lunsj med vinsmaking kan anbefales på det varmeste.

Et besøk på Bar Movida

Bar Movida ligger på piazzaen foran borgen. Her kan du drikke morgenkaffen, innta lunsjen og være sikker på at du blir godt ivaretatt på kvelden. På ettermiddagen hender det baren byr på fingermat til sine gjester, så her er det bare å bestille en flaske og tilbringe kvelden.

Omvisning elle festmiddag på Borgen Orsini

Borgen Orsini ligger på piazzaen (torget) og stammer fra tolvhundretallet. Borgvokterne bodde i Casa Etronia.

Butikken rundt hjørnet for Casa Etronia

Butikken på torget (rett rundt hjørnet for Casa Etronia) har alt du trenger dersom du ønsker å lage maten selv, og er også et godt valg hvis du trenger noe til kveldsaperitiffen.

Butikken i Vasanello

Det finnes ikke mange butikker i Vasanello, men denne også kan anbefales de gangene du trenger litt av alt. Husk bare at dette er Italia, og her er det kontanter, ikke kredittkort, som gjelder.

Offroad i Vasanello

Bli med på et eventyr! På spørsmål om det var noen i Vasanello som syklet offroad, var svaret at man kunne stille på torget klokken ti og si at man hadde lyst til å være med. Dermed fikk jeg en tur jeg sent vil glemme, og som gikk gjennom olivenlunder, vingårder og koselige landsbyer der vi tok en espresso før vi suste videre . . .

Har du lyst på is, er det bare å gå på torget

Innerst i hjørnet på torget ligger det en kafe som også er en isbar. I tillegg til gelatoen kan du bestille en enkel rett, en øl, et glass vin eller en espresso.

Slakteren i Vasanello, eller Leonardo da Vasanello

Et besøk hos slakteren Leonardo er obligatorisk under et opphold i Vasanello. Butikken inspirerer til matlaging og gode smaker. I tillegg til skinker og pølser selger han oster vi ikke finner hjemme i Norge. Dessuten snakker han gjerne om nordmenn og alle vennene sine, om vinene i distriktet og om forskjellen på AS Roma og Lazio.

Markedsdag på Piazzaen

Hver onsdag er det markedsdag på piazzaen. Fra tidlig om morgenen fylles torget opp med besøk av frukt- og grønnsakshandlere, bakere, klesselgere til slaktere mm.

Fotturer fra Casa Etronia

Fra Vasanello går det fotturer i alle himmelretninger. Mange turer er merket med skilt, og kart fås på turistkontoret i Via Roma, rett ved rådhuset. Turene går gjennom variert og vakker natur, og det er aldri langt til nærmeste lille by med serveringssteder.

Soriano nel Cimino kan brukes som utgangspunkt, med bakkene opp til Cimino, der det finnes et nettverk av stier, og utsikten til kysten og havet er fantastisk. Lunsj på restauranten på toppen, eller nede i Soriano.

2 km fra sentrum finner du “Palazzolo”, en etruskerpark med gravplasser og ruiner av boliger og andre bygninger.

 

 

De mange festivalene i Vasanello

Vasanello er kjent for sine mange festivaler. De fleste av dem er lagt til helger, og er alt fra mat, blomster til jazzfestivaler.

Keramikkmuseet og «Basanello»

I et hus på skrå over gaten fra slakteren finner dere keramikkmuseet i Vasanello. Her kan du finne mye om byens historie og om opprinnelsen for navnet – vasene. Vel verdt et besøk og vertskapet ønsker alle velkommen på sjarmerende vis.

Nyheter fra Casa Etronia

Sett deg på listen og motta nyheter når vi har noe å fortelle.

Vi dynger deg ikke ned med uvesentlige meldinger og adressene forblir hos oss. Du kan når som helst melde deg av.

Topp! Du er registrert.