fbpx
Select Page

Vasanello

Vasanello er en liten by fra tolvhundretallet, som ligger i Lazioregionen ca. 80 km nord for Roma. Byen var opprinnelig et sted for glass- og keramikkproduksjon, og vasene har gitt byen sitt navn. Byen har et historisk sentrum som så å si har ligget uberørt i mange hundre år. I den gamle bydelen bor det i dag rundt 800 innbyggere. Og noen av disse er norske Italiaentusiaster.

Vinhagen til Casa Etronia

Hagen til Casa Etronia har egne vinranker og ligger i enden av gamlebyen i Vasanello ca. 250 meter fra Casa Etronia.

Vasanellos historiske sentrum

Centro Storico, gatene og bygningene har ligget her i snart 1000 år – her er det ikke plass til store biler og busser. Gatene har ujevn brolegning, og alle tar
hensyn til hverandre når man møtes, enten det er til fots, per sykkel eller i en gammel Fiat.

Torget i Vasanello
– Vasanellos hjerte

Piazzaen, eller torget, er byens midtpunkt og hjerte. Her samles alle minst én gang i løpet av dagen for å gjøre sine innkjøp i de mange små butikkene som omkranser plassen. Eller bare for å slå av en prat med naboene. Borgen Orsini ligger også her, noen skritt fra Casa Etronia.

Trange smug

Vasanello er en klassisk italiensk landsby med trange smug, trapper og sjarmerende arkitektur. Her ligger de bitte små sjarmerende butikkene i trange lokaler; skomakeren, trykkeren, slakteren og grønnsakshandleren.  

Gatene rundt huset Casa Etronia

Om du spaserer rundt i Vasanello begynner du sikker å lure på hvordan livet som det engang var, og kanskje er. Her har ikke mye endret seg de siste fem hundre årene. Du finner mange små hyggelige steder å sette deg ned, som ved piazza rundt Borsini borgen.

Nyheter fra Casa Etronia

Sett deg på listen og motta nyheter når vi har noe å fortelle.

Vi dynger deg ikke ned med uvesentlige meldinger og adressene forblir hos oss. Du kan når som helst melde deg av.

Topp! Du er registrert.